Alhanko Academy of Ballet

Alhanko Academy of Ballet

Vi är stolta att kunna erbjuda en ny spetsutbildning i balett tillsammans med musikskolan POPS Academy från och med hösten 2015 för elever i årskurs 7 och 8.

Från och med HT 16 startar vi även grupper för åk 4-7. BASE23 ger nu eleverna en möjlighet att fokusera på sin dans på en högre nivå och i samarbete med en skola med akademisk, estetisk profil.

BASE23 ger eleverna en utbildning i klassisk balett på toppnivå anpassat efter de krav som ställs på dagens dansare. Eleverna kommer nu få möjlighet att dansa under skoltid vilket vi ser som en fantastisk möjlighet.

Audition i klassisk balett kommer hållas i februari på BASE23

Pops Academy – Ny grundskola på Östermalm med hög akademisk utbildning och musik samt dans på schemat, varje dag! Hösten 2015 startar Pops Academy i Stockholm, en grundskola för åk 4-9 med modern musikprofil. En av grundarna till Rytmus Musikergymnasium, Johan Sjölin, startar nu nästa skolprojekt, en drömskola för barn som vill spela, sjunga, dansa och studera på hög akademisk nivå.

Efter antagningsprov i vår, får ca 100 barn chansen att starta till höstterminen 2015. Fullt utbyggd kommer skolan kunna erbjuda 350 elever plats som får ha musik och dans som ordinarie ämne i skolan varje dag.

-Jag tror vi kommer få se en skola som fullständigt kokar av kreativitet och skapande verksamhet, säger grundaren och vd Johan Sjölin.

Audition
Audition till Alhanko Academy of Ballet görs på våren. Om du missade audition så skicka in en intresseanmälan. Vi kontaktar dig sedan för en eventuell restaudition eller provlektion om det finns någon plats kvar.