Stockholm Musikalartist Utbildning

 Stockholm Musikalartist Utbildning

NYHET: NU CSN-STÖD!

Stockholm Musikalartist Utbildning är en 3-årig Konst & Kulturutbildningar. Utbildningen är medlemsgrundande till Teaterförbundets avdelning för musikalartister och är från och med höstterminen 2017 CSN-berättigande.

SMU drivs av BASE23, en av Sveriges ledande danskolor. Ledningsgruppen består av en unik sammansättning personer med erfarenhet och kompetens som är oslagbar. Hans Marklund och Roine Söderlundh är konstnärliga ledare för utbildningen. Både Hans och Roine har en otrolig erfarenhet av arbete med musikaler som koreografer och regissörer på Sveriges största scener : Chicago, Singing In The Rain, West Side Story, Grease, Guys and Dolls, Billy Eliot är bara några få av de musikaler som de jobbat med. Hans och Roine har tillsammans med Eva Johnson och Anneli Alhanko som driver dansskolan BASE23 och Therese Carlsson som är utbildningsledare på musikalartistutbildningen skapat en utbildning som ger eleverna precis de verktyg som behövs för att klara av ett yrke som musikalartist.

Här är några exempel på arbetsplatser där de första 31 avgångseleverna fått jobb: Billy Elliot – Stadsteatern Stockholm, Oscarsrevyn – Oscarsteatern Stockholm, Kinky Boots – Malmö Operan, Anything Goes – Det Ny Teater Köpenhamn, We Will Rock You – Royal Arena Köpenhamn, Cats – Schweiz, Snövit – Maximteatern + turné, Wallmans Salonger Stockholm & Köpenhamn & Turné Oslo, Stjärnklart artistgala – turné, Trollflöjten 2.0 – Parkteatern, Prata högre Karin  – Kretsteatern, Melodifestivalen – SVT, Aida Cruises, Sunwing och flera shower på semesterorter runt om i världen och i Sverige.

VILL DU VETA MER OM
Stockholm Musikalartist Utbildning
LÄS VIDARE HÄR!

AUDITION inför ht17-vt20
Audition är 17:e och 18:e April.
Sista anmälningsdag för garanterad plats är 30 mars. Där efter i mån av plats. Skicka in din intresseanmälan här http://www.base23.se/anmal-ditt-intresse/ så får du mail när datum och tid är bestämt. Läs mer om audition här!

FÖRESTÄLLNINGAR
5 & 14 maj Slutproduktion åk 3 på Oscarsteatern
13 maj Musical Comedy m.m med åk 2 på Oscarsteatern
12 maj BASE23s dansarlinjer och SMU åk 1 på Oscarsteatern
Mer information om biljetter kommer inom kort här på hemsidan.


FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK & INSTAGRAM
Följ oss på facebook: https://www.facebook.com/base23smu/
Följ oss på instagram: @base23smu   #base23smu

Audition
Audition är någon gång april-juni. För att få uppdaterad information om exakt datum gör en intresseanmälan här. Audition pågår i 2-3 dagar med gallring efter varje dag. Det ingår prov i jazz, balett, sång och teater. För garanterad plats på audition behöver vi din anmälan till audition senast 1 april. Därefter i mån av plats.

Bilder från slutproduktionen 2016
A CHORUS LINE
Hörsalen
Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Johan Bjellsäter
SMU ACL 2016 - hattrep
SMU ACL 2016 - emma lyft
A Chorus Line - Slutproduktion 2016. Foto: Johan Bjellsäter