Kristina på Vasamuseet

Publicerat av: Therese Carlsson

Snart en ny unik möjlighet att se dansarna från BASE23 i dansföreställningen om Drottning Kristina. Den här gången kommer vi till Vasamuseet.

Kom och se Drottning Kristina på Vasamuseet den 13 mars 2019 kl. 18.00.
Biljetter genom Vasamuseet / nortic.se – länk nedan.

https://www.vasamuseet.se/besok/kalender/varen-2019/maria-eleonora-dagen-drottning-kristina-en-dansforestallning?fbclid=IwAR3UvaVPgptVHIMBaqgxH4bIcdw0_snt5OEXSvg6V8gsDwt1Uz30xq70_Q0

Dansföreställningen om drottning Kristina hade premiär i Rikssalen på Kungliga Slottet i Oktober 2014. Därefter har föreställningen visats i Finland, Paris, på Confidencen och Berns i Stockholm. Den  blev också en storslagen film som sändes på SVT november 2015. Nu är det dags att visa upp detta rosade verk igen, nu med en ny generation dansare och nya ”Kristinor”.

Föreställningen skapades av BASE23 på uppdrag av The European Cultural Initiative initierat av Mats Liljefors och Musik på Slottet. Hans Marklund fick uppgiften att skapa ett dansverk om Kristinas dramatiska liv tillsammans med BASE23s koreografer.

Kristinas liv skildras från kröning till abdikering och gestaltas av sex olika dansare från 7 år och uppåt.  Mäktiga masscener, Vougeing vid hovet, tåspetsdans i biblioteket och känslosamma duetter smälter samman till en fullödig föreställning.

#BASE23