André
Sulocki

André Sulocki är pianist och kompositör, utbildad vid Konservatoriet i Gdansk, Polen. Han ser tillbaka på en framgångsrik karriär som ackompanjatör, jazzpianist och ledare av en mycket uppskattad kvartett.

André var verksam i Schweiz och England innan han flyttade till Sverige. 1968 fick han anställning på Koreografiska Institutet, sedermera Danshögskolan i Stockholm, där han utnämndes till lektor. André har komponerat musiken till den Svenska Balettsyllabusen samt till en mängd andra klassiska balettövningar. En del av dem finns inspelade på en serie CD-skivor, ”Music for Ballet Class”, och visar prov på hans breda och djupa förståelse för relationen mellan musik och rörelse. André ansvarade även för musiken till kurserna i Spansk dans och Karaktärsdans. Vid flera tillfällen har han lett kurser i dansackompanjemang på Musikhögskolan i Piteå.

På BASE23 ackompanjerar André klasser i Klassisk balett på Dansarlinjen. Med sin gedigna erfarenhet inspirerar han och underlättar för eleverna genom sin varierade musik, i nära samarbete med danslärarna.

 

#BASE23