Denise Welten

Denise är utbildad vid Theater Tanzschule vid Zurich Operan samt Royal Ballet School i London.

Efter sin utbildning engagerades hon av John Cranko i Munchen. Därefter följde engagemang som solist vid Operan i Zurich, Festival Ballet i London samt Kungliga Baletten i Stockholm. Denise har även turnerat runt världen, bl a med Rudolf Nureyev.

Denise har arbetat med sin generations stora koreografer såsom bl a John Cranko, Kenneth MacMillan, Fredrick Ashton, John Neumeier, Jiri Kilian och Erik Bruhn. Denise var en virtuos dansös med en stark scenpersonlighet och dansade många huvudroller under sin karriär, såsom Odette/Odile i Svansjön, Katarina i Så tuktas en argbigga, Olga i Onegin, Svanhilda i Coppelia för att bara nämna några.

Efter sin danskarriär utbildade sig Denise till Diplomerad Ballett Dozent i Budapest och har även ansvarat för utbildning av balettpedagoger i Schweiz samt arbetat som balettmästare vid Operan i Stockholm och Oslo. Denise har de senaste åren undervisat vid Tanz Akademie Zurich samt undervisat och ansvarat för utbildningar vid olika skolor i Schweiz och är en oerhört skicklig och uppskattad pedagog.

Denise undervisar i Balett, Tåteknik, Repertoar och Yoga för dansare.

#BASE23