Emilie Kristensson

Emilie är utbildad vid Dans- och Cirkushögskolan där hon gick pedagogutbildningen med inriktning Dans för Barn och Unga men fokus på jazz. Hon har även stor erfarenhet inom balett och modern och nutida dans. Sin dansarutbildning har hon även fått på Balettakademien i Stockholm där hon gick den ettåriga förberedande danslinjen, Jennie Widegrens Danslinjen samt det estetiska programmet med inriktning dans under sin gymnasietid.

Emilie började dansa som treåring och den dansglädjen som hon kände då håller henne fortfarande i ett starkt grepp som hon gärna delar med sig av till sina elever. På hennes lektioner blandas teknikträning med interpretation och sökandet efter det egna uttrycket – och dansglädjen genomsyrar allt. Hon har stor erfarenhet av att arbeta med barn och unga i dans så väl som barnomsorg och fritidsverksamhet.

Emilie har även haft möjligheten att medverka i TV-produktiner och stått på scener så som Oscarsteatern, Cirkus och Annexet i Globen. Dessutom har hon, under sommaren 2011, medverkat i dansföreställningen Camp Vamp på västkustturné.

#BASE23