Felicia Wendel

Felicia började dansa när hon var fyra år på Gundega Balettskola i Karlstad och fick tidigt upp intresset för den klassiska baletten. När hon blev lite äldre började hon även ta klasser i karaktärsdans samt jazzdans. Vid ca. 12 års ålder blev Felicia med i balettskolans kompani och började göra föreställningar runt om i Sverige. Med kompaniet dansade hon huvudroller som 15/16 år gammal i bland annat Svansjön och Nötknäpparen.

Felicia började undervisa på balettskolan redan vid 14 års ålder och kände snabbt att hon verkligen älskade att dela med sig av sina kunskaper och träffa elever.
Efter gymnasiet flyttade hon till München och började dansa heltid på Iwanson International School of Contemporary dance, men avslutade mina studier där för att kunna söka in till en danslärarutbildning.

Nu (2019) utbildar sig Felicia till ämneslärare i dans på Dans- och cirkushögskolan och jobbar som danspedagog några kvällar i veckan.

-”På mina klasser vill jag få eleverna att känna sig inspirerade till att utvecklas och lära sig mer. Det är viktigt för mig att alla får känna sig delaktiga och att man får finna sin fulla potential”, berättar Felicia.

#BASE23