Karl & Knut

Denna fantastiska duo från Norge har bl a dansat och koreograferat för Oslo Danse Ensemble (ODE) i många år. De har som dansare arbetat med koreografer som som Mia Michaels, Alex Magno, Chet Walker, Merete Lingjærde, Toni Ferraz, Sølvi Edvardsen, Kjersti Alveberg m.fl

Subjazz var huvudkoreografer vid Norska TV-programmet ”Dansefeber säsong 1 och 2, och gjorde bejublade nummer i So You Think You Can Dance Scandinavia. De har gjort koreografi för Wallmans Salonger, de flesta högskolor för dans i Norge och Balettakademien i Stockholms avgångsklasser.

2009 satte Subjazz äntligen upp en egenproducerad helaftonsföreställning – ”Bloom”. Den blev hyllad av kritiker och har varit på turné i Norge i regi av Riksteatret. De är nu hösten 2011 aktuella med stycket Kruhks för Oslo Danse Ensemble på Dansens Hus i Oslo.

Subjazz är Karl-Erik Nedregaard och Knut Arild Flatner. De är högskolelektorer i jazzdans på KHIO och del av lärarkåren på Balettakademien i Stockholm. De är också flitigt anlitade gästlärare på Europas ledande dansskolor däribland Base23. . Deras Sverige debut som dansare var i Roine Söderlundh och Hans Marklunds ”Showstoppers” på Götalejon i Stockholm.

Både Karl och Knut har fått sin utbildning vid ”Statens Ballethögskole i Norge och vidareutbildning i Los Angeles, New York och Stockholm.

#BASE23