Kristine Westman Elorza

Kristine är en mångsidig koreograf i de olika stilarna jazz , contemporary och lyrisk dans. Hennes klasser är bra för dansare som gillar att utmana sig själva tekniskt, mentalt och känslomässigt.

Hon utbildade sig proffesionellt på Balettakademien i Sverige och vidareutbildade sig i New York på ”Steps on Broadway” och ”Broadway Dance Center”. Efter sin utbildning hamnade Kristine i Barcelona, där hon arbetade som dansare och koreograf i olika kompanier och som pedagog i 8 år. Hon tillhörde den fasta lärarkåren på två av Barcelonas största skolor, ”la Urban Dance Factory ”och ”Mar Estudi de dansa”. Hon har även varit konstnärlig ledare för sitt egna kompani i Barcelona. Kristine ger regelbundet workshops i Europa inkusive Spanien, Sverige och Italien samt Argentina. Hon har även arbetat som jurymedlem i olika danstävlingar i Italien. Sedan sommaren 2011 bor och arbetar Kristine i Sverige på Västerås Kulturskola och deras yrkesförberedande linje ”Balettelevskolan”. Ibland undervisar hon även på Diambras dansutbildning och BASE23 i Stockholm. Hon skapar ofta nya projekt som koreograf och utforskar alltid nya sätt att kommunicera och röra sig på .

Kristine arbetar med influenser från Graham–tekniken blandat med sin egna stil och filosofi. I uppvärmningen fokuserar hon på kroppen som helhet och i rörelse, att bygga upp ett starkt center och sikt på att bli mer flexibel. På diagonalen görs olika hopp och pirouettekombinationer som senare kommer att hjälpa dig i koreografierna. Hon försöker skapa en miljö där dansarna kan utforska och hitta sin personliga stil och hitta nya sensationer. Hennes klasser kräver disciplin och hårt arbete, men hon värdesätter också dansare som inte är rädd för att försöka uppnå sina mål och gå efter vad de vill. Hennes arbete kan relateras till den mer kommersiella moderna nutida dansen, alltid med mycket stil och passion. Hon lägger stor vikt på musiken och sambandet mellan musik, rörelse och uttryck. Att leta inom oss och alltid berätta en historia när vi dansar. Kristine samarbetar även med Jana Hicks och Marijke Eliasberg från ”the Next Stage Project” i New York varav hon på senare tid fått mycket av sina influenser ifrån och bidrar gärna med att hjälpa unga dansare vidare till ett bredare dansliv utanför Sverige.

#BASE23