Mandira Paul

Mandi har turnérat med Carola Häggqvist i Norge, hon har medverkat i en rad TV program som Melodifestivalen, Rampfeber, Let’s Dance, Singin Bee, Faddergalor, Barngalor, Fame Factory . Hon har medverkat I R.E.A på Hamburger Börs, dansat tillsammans med Katie Melua och Hip-hop gruppen Ragdollz, varit husdansare i Singing Bee.

Mandira har dansat hela sitt liv, hon började dansa när hon var 4 år och har fått sin dansträning på bl.a. Lasse Kühlers Dansskola, Balettakademien och Danscenter. Hon var en av medlemmarna i Kühler Dance Company och gick “daglinjen” på Lasse Kühlers Dansskola. Därefter spenderade hon 5 månader i Los Angeles, där hon vidareutbildade sig genom att ta klasser på skolor som Millennium, the Edge och Debbie Reynold’s.

Under sin tid i Los Angeles deltog hon I dansshower samt dansade med lokala artister och gjorde en musikvideo med Sisqo, därefter flyttade hon till Oslo där hon blev kvar ett år och jobbade som frilansdansare. Hon undervisade på Circle, Norsk Balettinstitutt, KHIO, Bajas kompaniet, KGB mf l och höll workshops runt om i landet. Förutom undervisning turnerade hon med VG-lista och Radio P4, koreograferade artister, deltog I förestallningar och events samt deltog i musikvideos. Hon återvande vid flera tillfällen till LA for att fortsätta ta klasser och vidareutveckla sig.

Mandira avslutar nu sin bachelor i Biomedicin. Vid sidan av studierna har hon konstant undervisat på bla BASE23, Balettakademin, Marikas dans och mode studio, Lasse Kühlers Dansskola och hållit workshops i Norge.

Hon har varit i Mozambique där hon jobbat för att öka medvetenheten runt HIV och minska spridningen, delar av arbetet går ut på att med hjälp av dans skapa en miljö i förorten, där ungdomar trivs och känner sig tillrackligt bekväma for att kunna diskutera känsliga ämnen som HIV, sexual kunskap, relationer etc. Dessutom undervisar hon på ett seminarie program for dansare I Mozambique: Seminario de apoio de dança och tränar traditionell mozambicansk samt södra-afrikanska danser.

#BASE23