Maria Lindholm

Ansvarig Streetlinjen

Maria har medverkat som dansare i shower, TV och film i både Sverige och Tyskland. Hon har dansat på scen sen hon var mycket liten. Hon är utbildad på Iwanson International School of Contemporary Dance – München, Tyskland. I München jobbade hon i ett danskompani som leddes av Dansstation i München med inriktning på det komersiella. Maria har även sitt egna compani W.o.W . som skapar koreografi med movements från hiphopen och den europeiska moderna dansen. W.o.W blev bla sponsrade av Iwanson-Sixt Stiftung och gjorde ett av sina framträdanden “same same but different” på Festival Jung proffesionals, Carl Orff Sal,Gasteig 2010 och 2011.

Redan efter ett halvår utomlands började Maria undervisa tonåringar i modernt och hiphop och kom då i kontakt med Kitty Bothe-Hufnagel. Genom Kitty fick Maria chansen till två stora projekt bla vara med och sätta upp ett eget stycke på Festival Junger Tanz Bayern, Carl Orff Sal, Gasteig 2010. Ett av sina första dansjobb i München var i en Tysk film: 1 einhalb Ritter Auf der Suche nach der hinreissenden Herzelinde. Maria medverkade som dansare bakom boybandgruppen New Kids On The Block i en av scenerna. Hon har även Showgigs bla Fashion show för Nike, Hairshow/messa i Stuttgart och Photokina messe i Köln. I Sverige har Maria gjort Melodifestivalens Mellanakt med koreografi av Hans Marklund och Roine Söderlundh, medverkat som dansare i Allsång på Skansen, Öppningen på R.E.A -Hamburger Börs.

I sin undervisning är hon mycket fysisk, lägger mycket fokus på floormovements och teknik bla modern stång och partenering. Maria har en energi på sina lektioner och älskar att ge!

I februari 2011 började Maria som lärare på Fryshuset. Där handleder hon elever i åk 3 och assisterar i deras projektskapande i street/moderndans dans till deras slutföreställning.

Maria inspreras av möjligheter och vad livet har att ge. Är en allaround dancer och vill inte dela in “folk i fack”. Är öppen, inte rädd för att misslyckas. Älskar att möta folk som ger tillbaka och blanda allt detta med DANS.

#BASE23