Nina Gomez

Nina Gomez är född och uppvuxen i Sverige men med sina rötter i två kulturer – svensk mamma och colombiansk pappa – har dansen och musiken alltid spelat en central roll och varit en naturlig del av hennes uppväxt och liv!

Nina är en mångsidig dansare och har flera års utbildning i dans, framförallt inom klassisk balett. Hon har gått på de största dansskolorna i Stockholm (Balettakademien, Stockholm Balettstudio samt för Laszlo Meszaros) och har även vidareutbildat sig vid bl a Joffrey Ballet School och Broadway Dance Center i New York samt gjort sin pedagogutbildning vid Danshögskolan i Stockholm.

Efter pedagogutbildningen vid Danshögskolan 2007 började Nina undervisa i balett för både barn och vuxna, vid olika dansskolor runtom i Stockholm, bl a vid Balettakademien, Danscompagniet, Lasse Kühlers samt dans-och rörelseträning med eleverna på teaterskolan Calle Flygare.

I november 2007 byggde Nina på sina studier och fortbildade sig som Pilatesinstruktör med kurser på Stockholm Pilates Center, under ledning av Carita Lesche. Vidare har hon tagit instruktörsintensivkurser i Poweryoga med Cecilia Gustavsson.

Mellan 2008 och 2011 instruerade hon i både Pilates och Yoga på bla Oasen Bad & Motion, Arena Motion, Sturebadet, Nautilus (numera Actic) och Planet Fitness samtidigt som hon fortsatte dansundervisningen på ovannämnda skolor.

Som yrkesverksam dansare har Nina uppträtt med olika salsashowgrupper ända sedan 17 års ålder samt hunnit med att arbeta professionellt en hel del utomlands, bl a på kryssningsfartyg i Medelhavet, två säsonger vid Salzburg Landes Theater balettkompani i Österrike och turnerat runt Europa som solistdansare med Broadway Dance Company.

De senaste 4 åren har Nina undervisat i salsa och afro-kubansk rumba på SalsaAkademien dansskola, tills alldeles nyligen då hon rekryterades över till Stockholm Salsa Dance.

Ninas målsättning med sin undervisning är att främst ge eleverna redskap och ökad förståelse för kroppens funktioner och olika möjligheter. Det är framförallt viktigt att träningen ska vara effektiv, oavsett vilken nivå man är på.

-Jag vill ge mina elever de rätta verktygen så att de får större medvetenhet och insikt om sina egna och unika förutsättningar. Den kunskap de får kan de dessutom tillämpa i alla dansstilar samtidigt som de får ut mesta möjliga av sin träning!

#BASE23