Sara Kullander

Utbildade sig vid Balettakademien i Stockholm, på det treåriga yrkesdansarprogrammet. Efter examen 2003 deltog hon på flertalet workshops, både inom jazz, street och modernt, både i Sverige och utomlands. Flertalet resor gick till LA, där Sara bodde en längre period, vilket gav stor insikt och breddade intrycken av dansen.

En parallell gren hon har till dansen är dipl. massageterapeut vid Axelsons Gymnastiska Institut i Stockholm. För närvarande studerar hon ekonomi på civilekonomprogrammet vid Stockholms Universitet.

Sara har jobbat med artister som September, Jenny Petterson, Thomas DiLeva, Charlotte Pirelli, Sonja Aldén, Shirley Clamp, Chris Lindh och Ann Winsborn. Turnerat i Sverige, Europa, USA och Kina med September, som dansare och koreograf. Dansare, koreograf och magiassistent åt Joe Labero. Julgalan 2004-2007, radioturnéer, invigningar, företagsevent, modevisningar, välgörenhetsgalor i Sverige och USA, prisgalor, tv, film, gästspel på the EDGE skolföreställning och Choreographer´s Ball @ Keyclub L.A. Kompaniearbete i det moderna jazzdans kompaniet EDT (Extended Dance Theatre) och streetdanskompaniet Bounce i ”Gökboet” i London.

Hon har även en bakgrund som gymnast och tränare i RG (Rytmisk Gymnastik) och med en vilja att föra vidare dansen, föll det sig naturligt att undervisa och har undervisat i jazz, streetfunk, commercial jazz och streetdance new school sedan 2003 på bl.a. Balettakademien, Danscenter, Danshuset och Marikas Dans och modestudio.

#BASE23