Sofia Kristoffersson

Är född och uppvuxen i Värmland där hon som 4 åring tog sina första danssteg. Under gymnasietiden studerade hon på dansestetiska programmet. Efter studenten lockade Dalarna och Falun där hon studerade ett år på Musikkonservatoriets dansarutbildning med scenisk folkdans som inriktning. Därefter sökte hon sig till Stockholm där hon nu är student på Dans- och Cirkus högskolan och studerar till jazz danspedagog.
Hon har förutom på BASE23 även arbetat som barndanspedagog på Folkuniversitetet i Södertälje och på Danshuset i Upplands Väsby.

Vid sidan av passionen för dansen har hon även spelat innebandy på elitnivå där hon fått äran att vara med och ta junior VM-guld.

”Jag vill att barndansen är utmanande, spännande och rolig och där med lockar till mersmak. I ett hölje av lek utforskar vi teknik och dansens olika beståndsdelar, det är oerhört inspirerande att arbeta med barn och få se hur de upptäcker rörelse och kroppsmedvetenhet.”

”Under mina jazzklasser utforskar vi den egna kroppens rörelsemönster och vi arbetar ständigt med olika rörelsedynamiker och uttryck, dansglädje och skratt är ständigt närvarande under lektionerna.”

#BASE23