Therese Fernström

Therese började sin danskarriär tidigt och syntes bl.a. varje fredag i 90-talets härliga program Småstjärnorna. Hon hade även redan då en talang att undervisa och rättade mer än gärna sina meddansare. Ibland kanske lite väl gärna… Hennes egna första kurs fick hon 2002 och har sedan dess undervisat regelbundet i show och jazz.

Hennes proffessionella utbildning fick hon på Balettakademien i Stockholm och återkom snart i TV-rutan igen. Du har bl.a. sett henne i Sommarkrysset, Allsång på Skansen och Melodifestivalen. Därimellan har hon hunnit med ett år med Jerry Williams krogshow Dynamite, koreograferad av Fredrik “Benke” Rydman, som också togs ut på Sverige-turné från Norrland till Skåne.

Coolaste mötet var med jazz-primadonnan Liza Minelli under A Classic Christmas Night i Skandinavium, största inspirationen fick hon i Los Angeles, största utmaningen var en ren dansföreställning med kompaniet EDT – koreograf Val Suarez och bästa upplevelsen är att förmedla och ge vidare sin kunskap och glädje i dansen.

Therese klasser är fulla av energi, ambition och högt tempo. Med fokus på musikalitet, teknik och dynamik får hon eleverna att testa sina gränser, släppa loss och gå utanför sin bekvämlighetszon. Med en bred bakgrund blandar hon teknik, med känsla, med klös, med humor och med massa, massa svett!

#BASE23