Daniel
Rörström

Daniel Rörström är utbildad på Balettakademien i Stockholm och studerade därefter vidare bland annat i New York på Broadway Dance Center. Daniel har bakgrund i swingdans så som stepp och lindyhop som fostrade honom vid sidan av hiphopen. Han har 12 pallplaceringar på svenska mästerskapen i pardans varav flera guld.

Som frilansande dansare och koreograf har han jobbat främst i det kommersiella rummet med musikaler, tv, musikvideos, diverse föreställningar och företagsgig, för att nämna några få:
The Black Eyed Peas, Danny Saucedo, Linda Pira, Kumba, BOUNCE, Darin, Complete Dance Company, Ola, E.M.D, Alcazar, Mathias Andreásson, Jill Johnsson, David Lindgren, Karl Dyall, Rennie Mirro, Hanna Lundblad, Westside Story (China teatern & Dalhalla).

Daniel har vidareutbildat sig inom den afroamerikanska danskulturens historia vilket han använder i sin undervisning för att få mer djup och förståelse för även de kulturella nyanserna inom hiphop och dess ursprung i jazz och stepp och andra afro amerikanska danser för att kunna dra intressanta paralleller mellan det gamla och det nya.

Som pedagog har han varit aktiv i över 25 år främst i Sverige med fasta klasser i Stockholm sedan år 2000 men även på resandefot runt hela landet kontinuerligt. Daniel är bland annat streetkoordinator på Balettakademien Stockholm, steppedagog för Yrkesdansarutbildningen på Balettakademien, Utbildningsledare/administratör och mentor för Scandinavian Dance Education på Scandinavian Dance Academy, Gästpedagog på Dancenter fryshusets utbildning, Dansmuseet och Danshögskolan, samt stepp och hiphoppedagog för Stockholms Musikal Utbildning på BASE23.

#BASE23