Stockholm Musikalartist Utbildning

Stockholm Musikalartist Utbildning

Stockholm Musikalartist Utbildning är en 3-årig Konst & Kulturutbildning. Utbildningen är medlemsgrundande till Teaterförbundets avdelning för musikalartister och är från och med höstterminen 2017 CSN-berättigande.

SMU drivs av BASE23, en av Sveriges ledande danskolor. Ledningsgruppen består av en unik sammansättning personer med erfarenhet och kompetens som är oslagbar. Hans Marklund och Roine Söderlundh är konstnärliga ledare för utbildningen. Både Hans och Roine har en otrolig erfarenhet av arbete med musikaler som koreografer och regissörer på Sveriges största scener : Chicago, Singing In The Rain, West Side Story, Grease, Guys and Dolls, Billy Eliot är bara några få av de musikaler som de jobbat med. Hans och Roine har tillsammans med Eva Johnson och Anneli Alhanko som driver dansskolan BASE23 och Therese Carlsson som är utbildningsledare på musikalartistutbildningen skapat en utbildning som ger eleverna precis de verktyg som behövs för att klara av ett yrke som musikalartist.

Här är några exempel på arbetsplatser där elever från de tre första avgångsklasserna fått jobb: We Will Rock You – Royal Arena Köpenhamn, Cats – Schweiz, Miss Saigon – UK Tour, Billy Elliot – Stadsteatern Stockholm, Spelman på taket – Malmö Operan, Oscarsrevyn – Oscarsteatern Stockholm, Prata högre Karin – Kretsteatern Stockholm, Kinky Boots – Malmö Operan, Anything Goes – Det Ny Teater Köpenhamn, Äventyret Aladdin – Turné i Sverige, Snövit – Maximteatern Stockholm & turné, Wallmans Salonger Stockholm, Köpenhamn & turné, Stjärnklart artistgala – turné, Trollflöjten 2.0 – Parkteatern,  Melodifestivalen – SVT, och flera shower på olika semesterorter runt om i världen och i Sverige.

VILL DU VETA MER?  DU HITTAR LÄNKAR MED MER INFORMATION I MENYN

FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK & INSTAGRAM
Följ oss på facebook: https://www.facebook.com/base23smu/
Följ oss på instagram: @base23smu #base23smu

Audition
Audition är i april. Se tider för aktuellt år här. Det ingår prov i jazz, balett, sång och teater.
Gör din intresseanmälan till audition här.