Stockholm Musikalartist Utbildning

Antagning & audition

För audition 2024 kommer de första behörighetsproven att göras via film. Filmerna ska vara inskickade senast 25 februari. Därefter gör vi en gallring till callback med urvalsprov 5-7 april på BASE23.

Skicka in en intresseanmälan så får du mer information. För garanterad plats på audition behöver vi dina filmer före 25 februari.

ANTAGNINGSKRAV

Behörig att antas till Stockholm Musikalartistutbildning är den som har genomgått gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning. Behörig att antas är också den som på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra sig utbildningen.

På audition är det prov i balett, jazz, sång och text/teater. Du får mer information när vi fått din intresseanmälan.

BEHÖRIGHETSPROV 2024

Du ska filma en sång, en monolog samt ett dansprov. Dansprovet är en kort koreografi och en teknik-/placeringsövning som du får av oss, under vecka 5.

För att gå vidare till callback med urvalsprov behöver du godkända prov i minst två av ämnen sång, dans och teater samt tydlig utvecklingspotential i det tredje. Ett godkänt prov betyder att du har tillräckliga förkunskaper för att enkelt kunna tillgodo se dig utbildningen såsom den är planerad. Ett ämne kan du ha sämre förkunskaper i om du har extra starka förkunskaper i ett annat.

Alla får svar efter den filmade audition.

CALLBACK – URVALSPROV

Urvalsproven görs på BASE23. Det blir prov i jazz och balett, du behöver förbereda ytterligare en sång i annan stil mot den du filmade och du kommer få en ny text att arbeta med på plats. Du ska även kunna framföra din monolog och sång som du filmat.

Anmäl ditt intresse för audition till SMU via vår intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information. Om du har frågor maila smu@base23.se

FRÅGOR & SVAR

1. Måste jag sjunga på svenska? Vi rekommenderar dig att sjunga på svenska för din egen skull. Det är oftast lättare att förmedla och beröra på svenska. Det är dock inget krav.

2. Måste jag sjunga musikal? Det är inget krav att välja en musikalsång men vi rekommenderar att du väljer en sång med berättande karaktär där du kan visa både din röst, din personlighet och din förmåga att förmedla till en publik.

2. Måste monologen vara på svenska? Det är lättare för juryn att avgöra dina förkunskaper inom teater om vi förstår språket. Om ditt modersmål är på annat språk kan du visa delar av ditt prov på detta språk om du anser det visar din potential bäst.

3. Hur ska filmerna skickas? Ladda ner filmerna i en spellista på Youtube och maila länken till oss.

4. När ska jag vara på plats för callback dag 1? Kom i god tid före din första provtid för inskrivning, få nummerlapp och vid behov egen uppvärmning. Se din kallelse när BASE23 öppnar på morgonen.

5. Finns mikrovågsugn, tallrikar, bestick etc på BASE23? Ja det finns micro, kylskåp, tallrikar, bestick och glas m.m.

6. Finns det mat att köpa i närheten? Det finns ICA mycket nära och det finns diverse andra matställen, sushi, indiskt, thai, Mc Donalds bl a inom några minuters promenad.

7. Måste jag medverka båda dagarna på callback? Om du absolut inte kan medverka någon av dagarna så kontakta oss så ser vi om vi kan hitta en alternativ lösning som fungerar.

8. Jag kan inte komma alls på callbackdagarna. Finns det andra möjligheter att göra audition? Det absolut bästa för dig är att medverka på ordinarie audition. Vissa år gör vi även en extrainsatt audition för de som inte kan medverka på ordinarie datum. Om du omöjligt kan medverka på någon av auditiondagarna så finns möjlighet att skicka in film även för callback. Juryn behöver då vara total eniga och övertygade att du hade blivit antagen vid ordinarie audition för att bli antagen via film.

INTRESSEANMÄLAN SMU

Bilder från slutproduktionen 2016
A CHORUS LINE
Hörsalen
Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Johan Bjellsäter
SMU ACL 2016 - hattrep
SMU ACL 2016 - emma lyft
A Chorus Line - Slutproduktion 2016. Foto: Johan Bjellsäter