Stockholm Musikalartist Utbildning

Antagning & audition

Audition är nu stängd 

Nästa audition är under April 2021. Skicka in en intresseanmälan så får du mer information. För garanterad plats på audition behöver vi din intresseanmälan senast 1 Mars. För anmälningar efter 1 Mars gäller i mån av plats.

I år kommer de första behörighetsproven att göras via film. Filmerna ska vara inskickade senast 14 mars. Därefter gör vi en gallring till callback. Datum för urvalsproven är 1-2 Maj.

ANTAGNINGSKRAV Behörig att antas till Stockholm Musikalartist Utbildning är den som har genomgått gymnasieskolan, gymnasiesärskolan eller motsvarande utbildning. Behörig att antas är också den som på annat sätt bedöms kunna tillgodogöra sig utbildningen. Du behöver grundläggande kunskap i två av ämnen sång, dans och teater samt tydlig utvecklings potential i det tredje.

På audition är det prov i balett, jazz, sång och monolog. Du får mer information när vi fått din intresseanmälan.

AUDITION Under audition är det prov i sång, teater och dans (balett & jazz). Du ska förbereda två eget utvalda musikallåtar i olika stilar, helst på svenska. Du kommer få textförslag till en monolog av oss som du ska förbereda. Det går också bra att välja en egen monolog. Du ska kunna sång och scen text utantill. De som går vidare efter behörighetsprovet (de inskickade filmerna) blir kallade till callback, 1-2 Maj. Alla får svar. Anmäl ditt intresse för audition till SMU via vår intresseanmälan så kontaktar vi dig med mer information. Om du har frågor maila smu@base23.se

Frågor & svar om audition (obs, vissa frågor anpassade efter vanliga år då vi har kunnat vara på plats alla dagar)

1. Måste jag medverka alla dagarna? Om du absolut inte kan medverka någon av dagarna så kontakta oss så ser vi om vi kan hitta en alternativ lösning som fungerar.

2. Måste jag sjunga på svenska? Vi rekommenderar dig att sjunga på svenska för din egen skull. Det är oftast lättare att förmedla och beröra på svenska. Det är dock inget krav.

3. När ska jag vara på plats för audition dag 1? Kom i god tid före din första provtid för inskrivning, få nummerlapp och vid behov egen uppvärmning. Dörrarna till BASE23 öppnas kl. 9:00. Vi börjar inskrivning 9:30.

4. Finns mikrovågsugn, tallrikar, bestick etc.? Ja det finns micro, kylskåp, tallrikar, bestick och glas etc.

5. Finns det mat att köpa i närheten? Det finns ICA mycket nära och det finns diverse andra matställen, sushi, indiskt, thai, Mc Donalds, Subway m.m. inom några minuters promenad.

6. Jag kan inte komma de ordinarie auditiondagarna. Finns det andra möjligheter att göra audition? Det absolut bästa för dig är att medverka på ordinarie audition. Vissa år gör vi även en extrainsatt audition för de som inte kan medverka på ordinarie

datum. Om du omöjligt kan medverka på någon av auditiondagarna så finns möjlighet att skicka in film till oss. Vi kan då göra en första bedömning om hur dina förutsättningar ser ut för att bli antagen till utbildningen. Om förutsättningarna för att bli antagen bedöms goda så behöver du göra en ”restaudition”. Det behöver vara total enighet och övertygelse från juryn att du hade blivit antagen vid ordinarie audition för att bli antagen via film och restaudition.

INTRESSEANMÄLAN SMU

Bilder från slutproduktionen 2016
A CHORUS LINE
Hörsalen
Kulturhuset Stadsteatern
Foto: Johan Bjellsäter
SMU ACL 2016 - hattrep
SMU ACL 2016 - emma lyft
A Chorus Line - Slutproduktion 2016. Foto: Johan Bjellsäter