Vanliga frågor & svar


HÄR FINNS SVAR PÅ DE VANLIGASTE FRÅGORNA!

Se svaren på frågor om audition, kläder, avgifter, kvarglömt, hur man anmäler sig etc.


NÄR ÄR DET LOV PÅ BASE23?

Våra lov följs efter hur de flesta skolor i Stockholm har skollov. Även lördag och söndag innan höstlov, sportlov och påsklov är det oftast lov på BASE23. För exakta datum kan du hitta den informationen i ditt kallelsebrev.


NÄR ÄR DET FÖRESTÄLLNINGAR PÅ BASE23?

Till höstterminen har vi enbart föreställningar för våra linjer. 1 gång/veckan-kurserna och BASEKids har avslutning i danssalen.
Till vårterminen har vi föreställningar för alla elever 7 år och äldre.

Vårterminen 2024
1 gång/v-grupper, BASEKids (födda 2017 och äldre), Dansarlinjen, Streetlinjen, Balettlinjen, AAB
25-26 maj 2024

Musikallinjen
3-5 juni 2024


VAD SKA JAG HA PÅ MIG FÖR KLÄDER?

Det beror på vilken typ av klass du ska gå på men använd dock aldrig ytterskor eller skor som färgar av sig.

  • Street– Lite större kläder som du kan röra dig i och ordentliga träningsskor. Skorna ska vara ”innegympaskor” med en sula som inte ger märken i golvet.
  • Balett– Trikåer och tight tröja eller dräkt. Teknikskor för balett (ej tåskor om inte läraren bett om det). Det är endast klädkod (förbestämd färg) på balettlinjens lektioner, INTE på andra balettlektioner såsom t ex Dansarlinjen, Musikallinjen och 1 gång/veckan-kurser.
  • Balettlinjen – Se separata instruktioner som du ska ha fått i din kallelse och kursinformation.
  • BASEKids – Sköna kläder som man kan röra sig i, inomhusskor, dansskor eller strumpor.
  • Övriga klasser– Sköna kläder och skor som du känner dig bekväm i.

FRÅGOR ANGÅENDE DIN BETALNING

Vänligen kontrollera era banktransaktioner innan ni kontaktar oss.

Hantering av personuppgifter
Kursdeltagare och målsman godkänner att BASE23 använder dennes personuppgifter genom att de insamlas, registreras, lagras och behandlas i enlighet med GDPR.

När du gör din anmälan så innebär det att du samtycker till att information från vårt formulär registreras i vår elevdatabas.

Uppgifterna är nödvändiga för att vi ska kunna behandla din anmälan och betalning. Vi använder endast dina uppgifter i administrativt syfte och för information inom vår verksamhet. Vi lämnar eller säljer aldrig uppgifterna vidare till tredje part.

Anmälan
Fyll i en intresseanmälan via vår hemsida. Anmälan är en intresseanmälan och ej bindande. Du kommer sedan mottaga ett mail från oss med passande kurser. När du valt en kurs kommer du få en kallelse via mail. Återkoppla till oss inom 2 arbetsdagar om något inte stämmer eller om du önskar delbetalning. En faktura skickas därefter till dig från Fortnox AB.

Endast målsman kan anmäla samt eventuellt byta grupp på sitt eget barn.

Betalning
Fortnox AB hanterar BASE23:s fakturering och fakturan skickas från Fortnox till din e-postadress.
Vid betalning efter förfallodag utgår dröjsmålsränta enligt gällande räntelag. Kursavgifterna är inklusive moms.

Vid utebliven betalning skickar vi ut betalningspåminnelse 2 gånger, därefter skickas en betalningspåminnelse med avgift från Fortnox och därefter kommer fakturan gå till inkasso.

Delbetalning
Det går att dela upp kursavgiften på flera delfakturor via oss om man går flera gånger i veckan eller t.ex. har flera barn som dansar. Kontakta kontoret inom 2 dagar från att ni mottagit kallelsen om du önskar detta alternativ. En extra avgift på 125 kronor tillkommer för delbetalning.

Det finns också möjlighet att delbetala via Fortnox Faktura oavsett antal kurser man går. Då kontaktar ni Fortnox direkt.

Avanmälan
Anmälan är bindande. Avbokning av kurser skall göras skriftligen minst 10 arbetsdagar innan kursstart till base23@base23.se.

Vid avbokning efter kursstart sker ingen återbetalning. Om ni önskar byta till en annan kurs, kontakta kontoret snarast.
Vid sen anmälan med mindre än 10 arbetsdagar innan kursstart ska avbokning göras skriftligen inom 3 dagar från att ni mottagit denna kallelse.

BASE23 förbehåller sig rätten att ändra tid och lärare.

Återbetalning vid sjukdom:
Om du av medicinska skäl inte kan starta en kurs och styrker detta med ett läkarintyg sker återbetalning av terminsavgiften.
Om du av medicinska skäl behöver avbryta en kurs under pågående termin och styrker detta med ett läkarintyg sker återbetalning av kvarvarande kurstillfällen.

Återbetalning vid frånvaro:
Frånvaro efter kursstart berättigar inte till återbetalning av kursavgiften.

KORRESPONDENS:
Med tanke på miljön och för att förenkla korrespondensen, skickar vi information via e-post. Om ni absolut inte vill bli kontaktade via e-post så kontakta kontoret.


HUR ANMÄLER MAN SIG OCH HUR VET MAN VILKEN GRUPP MAN SKA GÅ I?

Läs lite om vårt utbud för linjer, kurser och utbildningar och se vad som passar dig. Skicka sedan in en intresseanmälan och beskriv vad du tidigare dansat, på vilken nivå, vilken skola, lärare etc. Antingen kommer vi kalla dig till en audition eller placera dig direkt i en grupp som vi tror du kommer passa i. Om gruppen sedan är för lätt eller för svår kommer vi hitta en annan som passar dig bättre.


MÅSTE MAN GÖRA AUDITION FÖR ATT DANSA PÅ BASE23

Det är audition eller provlektion till våra linjer och utbildningar. Det räcker med anmälan för 1 gång/veckan-kurser och för alla våra olika BASEKids. Skicka in en intresseanmälan HÄR så kontaktar vi dig och hjälper till hitta vad som passar just dig.


VAR KAN JAG KÖPA DANSKLÄDER?

Dansbutiken på Gamla Brogatan 34.


JAG VILL KÖPA KLÄDER FRÅN BASE23 OCH BALETT/ALHANKOLINJENSLÄDER, VAR HITTAR JAG DET?

Danskläder m.m. hittar du i vår reception/café en trappa ner.


JAG HAR GLÖMT LITE GREJER ELLER KLÄDER HOS ER, VAD GÖR JAG DÅ?

Titta i kvarglömt-lådan utanför omklädningsrummen. Väskor, smycken, mobiltelefoner, plånböcker, skor som ser nya ut m.m. tar vi oftast direkt hand om till receptionen/caféet eller kontoret.


NÄR TÖMS KVARGLÖMT-LÅDAN?

I samband med dansskolans lov tömmer vi kvarglömt-lådan. Då skänker vi bl.a. kläderna till välgörenhet.


HUR HITTAR JAG TILL ER?

Under vår kontaktsida kan du hitta en karta som kan hjälpa dig.


FÅR MAN MÄNGDRABATT PÅ LEKTIONER?

Vi ger rabatt på tredje kursen/vecka och sen vidare. Rabatten är redan inkluderad i alla linjernas priser.


JAG VILL KOMMA PÅ DANSLÄGER UNDER SOMMAREN, HUR ANMÄLER MAN SIG?

Skicka in en intresseanmälan så kontaktar vi dig när det närmar sig. Du hittar information om våra läger och sommarkurser HÄR.


JAG SOM FÖRÄLDER VILL GÄRNA VARA MED OCH TITTA PÅ EN LEKTION, GÅR DET?

Föräldrar kan tyvärr inte vara med på lektionen. Det finns möjlighet att sitta ner och vänta i vår lobby och café för att ta en fika om så önskas.

På vissa av våra 1 gång/veckan-kurser och på våra BASEKids-kurser avslutar vi terminerna med att föräldrarna får komma och titta på sista lektionen.


JAG HITTAR INTE DET JAG SÖKER!

Skicka ett e-post meddelande till base23@base23.se så hör vi av oss.