Alhanko Academy of Ballet

Alhanko Academy of Ballet

Vi är stolta att kunna erbjuda spetsutbildning i balett tillsammans med musikskolan POPS Academy för elever i årskurs 4-9.

Sedan HT 2015 samarbetar Alhanko Academy of Ballet med musikskolan POPS Academy, grundad av Johan Sjölin. Alhanko Academy of Ballet är för elever som önskar satsa på en professionell utbildning i klassisk balett. Våra AAB-elever tränar 5-6 dagar i veckan och har ett specialanpassat skol- och dansschema. Del av dansundervisningen sker på skoltid utan att detta förkortar den teoretiska utbildningen. Vi samarbetar med en sponsor och kan på så vis subventionera en del av utbildningskostnaden.

Våra elever tränar för de bästa pedagogerna samt får möta professionella dansare och coacher under sin utbildning. Utbildningens fokus är Klassisk Balett men eleverna tränar kompletterande ämnen såsom Jazz, Modernt, Karaktärsdans, Spansk dans, Repertoar, Solorepertoar, Rytmisk balett mm.

Internationell nivå

För att nå en internationell nivå inom klassisk balett krävs 4 T:n, Träning, Tålamod, Timmar och Talang!
Dessa grundstenar har vi tagit fasta på och vi skapar en balettutbildning vars bas vilar tryggt i traditionen men ständigt blickar framåt.

2/3 av AAB:s första avgångselever blev antagna till prestigefulla skolor efter avslutad skolgång. Isabella Larsson och Selma Bergström blev antagna till KSB: klassiska gymnasieutbildning i Stockholm. Nicole Wulfing blev antagen till KHIO i Oslo och har under hösten även dansat huvudrollen i familjeföreställningen av Stormen på Norska Operan. Evelina Andersson blev antagen till English National Ballet School och har varit finalist i YAGP vid två tillfällen. Andra skolor är Ballet West Skottland & Kirov Academy of Ballet.

Mia Stagh är Alhanko Academy of Ballet:s konstnärliga ledare. Tillsammans med dess grundare Anneli Alhanko, Verksamhetsansvarig Karin Forslind och Ekonomiansvarig Eva Johnson driver de utbildningen mot målet att bli en balettskola på internationell nivå. Ledningsgruppen har en tät kontakt med yrkeslivet samt ett stort internationellt nätverk. För att spetsa och inspirera eleverna bjuder Alhanko Academy of Ballet in Sveriges bästa dansare och pedagoger och arbetar för att skapa en kreativ mötesplats för baletten i Sverige.

Pops Academy

Eleverna på AAB har sin vanliga skola på Pops Academy – En grundskola på Östermalm med hög akademisk utbildning och musik samt dans på schemat, varje dag! Hösten 2015 startade Pops Academy i Stockholm, en grundskola för åk 4-9 med modern musik- och dansprofil. Johan Sjölin, en av grundarna till Rytmus Musikergymnasium, har nu startat Pops Academy, en drömskola för barn som vill spela, sjunga, dansa och studera på hög akademisk nivå. www.popsacademy.se

-Vi har en skola som fullständigt kokar av kreativitet och skapande verksamhet, säger grundaren och vd Johan Sjölin.

Vill du veta mer om Alhanko Academy of Ballet så maila base23@base23.se

Audition
Audition brukar vara i februari-mars.
Anmälan till audition mailas till base23@base23.se

BESÖK OCKSÅ VÅR FACEBOOKSIDA
https://www.facebook.com/alhankoballet/