Billy Elliot-skolan

Dans, sång och teater på högsta nivå!

Våren 2015 fick BASE23 uppdraget att utbilda huvudrollsinnehavarna till musikalen Billy Elliot som hade premiär på Malmö Operan januari 2016 och i Stockholm februari 2017. Närmare 80 förväntansfulla killar gjorde audition och 16 killar antogs i första vändan av Billy Elliot-skolan för att tränas i sång, teater, jazzdans, stepp, akrobatik och balett. Billy Elliot-skolan har blivit en stor framgång som vi fortsätter att utveckla och driva på olika nivåer. Från lätt till avancerat. Den gemensamma nämnaren är som alltid den kraft och inspiration som vi vill ge våra elever, oavsett nivå.

På Malmö Operan spelades Billy Elliot av Jacob Hermansson, Grim Lohman och Oliver Lohk. Billys bästa vän Michael spelades av Uno Elger, Carl Sjögren och David Fridholm. Nu på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm så spelas Billy Elliot av David, Carl och Jacob. Michael spelas av Adrian Macéus, Oliver Palm och Uno.

Det har varit en ära att följa hur Billy Elliot-skolans killar utvecklats från audition till nu. Många av dem hade inte dansat balett alls, andra hade inte sjungit så mycket innan, vissa hade dansat mest street. Nu vill BASE23 ge fler killar chansen att utvecklas inom dans, sång och teater på samma sätt.

DSC01377

billy-elliot-streetlektion