Albin Lindén

Albin Lindén inledde sin dansresa som elev på BASE23 innan han flyttade till Norge för att vidareutbilda sig vid National Academy of Arts (KHIO) i Oslo, där han tog en kandidatexamen i jazzdans. Sedan sin examen har han frilansat som dansare i både Sverige och Norge.

Albin har bland annat framträtt på Dansens Hus i Stockholm och Oslo, turnerat i Norge, deltagit i Eurovision Song Contest och medverkat i föreställningen Saturday Night Fever på Chinateatern. Senast sågs han på scen i Moulin Rouge på Chinateatern och innan det på Stadsteatern i A Chorus Line i rollen som Paul.

Förutom att vara en framstående dansare är Albin också en mycket talangfull koreograf. Han har skapat verk för KHIO och Balettakademien, samt tillsammans med WALK Dance Company på Norges Dansehøyskole, där han är en av grundarna. Utöver det koreograferat för olika musikvideor och evenemang.

Han har också skapat nummer till BASE23s bidrag i Streetstar Dance School Challenge som kom på en ärofylld tredjeplats 2023.

Albin började undervisa tidigt i sin karriär. Han har undervisat på KHIO, Norges Dansehøyskole, Balettakademien och DiAmbra, samt på BASE23:s alla avancerade linjer och yrkeslinjer. Albin är en återkommande jazzlärare på alla Stockholms yrkesutbildningar. Hans dansklasser kännetecknas av explosiv jazz som utnyttjar kroppens hela fysiska potential, kombinerat med intrikata isolationer och musikaliska utmaningar som ständigt pushar och utvecklar dansarnas rörelseförmåga till nya nivåer.

#BASE23