Albin Lindén

Albin Lindén var elev på BASE23 innan han flyttade till Norge för att utbilda sig på National Academy of Arts (KHIO) i Oslo med Bachelor i jazzdans. Han har sedan examen frilansat som dansare både i Sverige och Norge. Du kan bl a ha sett honom på Dansens Hus i både Stockholm och Oslo, på turné i Norge, i Eurovision Song Contest och nu senast i Saturday Night Fever på Chinateatern.

Albin är också en mycket talangfull koreograf. Han har bland annat skapat stycken till KHIO, Norges Dansehoyskole tillsammans med WALK Dance Company (där Albin är en av grundarna av kompaniet), samt olika musikvideos och events.

Albin började undervisa tidigt. Han har bl a undervisat på KHIO, Norges Danshoyskole, Balettakademien och Di Ambra, samt Streetlinjen, Dansarlinjen och SMU (Stockholm Musikalartistutbildning) på BASE23. Hans dansklasser innehåller ofta explosiv jazz som utnyttjar kroppens hela fysiska rörelseförmåga blandat med intrikata isolationer och musikaliska utmaningar som pushar och testar dansarnas rörelseförmåga mot nya nivåer.

#BASE23