Anna Eiding

Anna Eiding har arbetat som sång- och röstpedagog i över 25 år på bl a Teaterhögskolan, Balettakademien, Danshögskolan i Stockholm och Lasse Kühlers Dansskola. Många av de nya stjärnskotten är eller har varit hennes privatelever, tex Idol-Alice Svensson, Zara Larsson, Molly Sanden med flera

Anna har också ansvarat för sånginstudering och röst- sångcoaching på flera olika musikalproduktioner, bl a Sound of Music, Pippi Långstrump, Nils Karlsson Pyssling, Karlsson på Taket, Jesus Christ Superstar och Rent. År 2004 var Anna sångansvarig för TV4-produktionen ”Super Troupers” där barn och unga sjöng live i TV på bästa sändningstid.

Som artist är Anna i viss mån fortfarande aktiv. Tidigare har hon gjort allt från revy, bygdespel till musikal, opera och jazzproduktioner. T ex Cats på Chinateatern, Himlaspelet, Ingmarsspelen, West Side Story, etc. Hon har också gjort otaliga konserter, både profana och sakrala, bl a tillsammans med Nils Lindberg, Peter Carlsson, Putte Wickman och Björn Skifs.

Anna är legitimerad logoped och har röstcoachat många av våra aktiva skådespelare, sångare och artister. Hon har också arbetat med ledarskapsutbildning, där Anna undervisat i presentationsteknik och röstanvändning.

På Stockholms Foniatriska Klinik är Anna en av två logopeder som arbetar tillsammans med två läkare och en sjukgymnast specialiserade på sångare och skådespelare. Kliniken är unik i Europa och är ansluten till försäkringskassan.

Det Anna brinner för är mötet med människor, både vuxna och barn, proffs och amatörer, nybörjare och erfarna. Drivkraften ligger i att se människor utvecklas och växa både i sina färdigheter och som personer.

#BASE23