Emma Wihlborg

Emma är utbildad på Stockholm Musikalartist utbildning och tog examen i Juni 2022. Innan hon flytta till Stockholm tog hon studenten från Lunds Dans och Musikalgymnasium 2019, där hon gick spetsutbildning i Musikal. Emma har även tagit kurser i New York på Broadway Dance Center.

Emma börjar sin resa som professionell musikalartist genom att fått jobb på Malmö Opera i musikalen Funny Girl direkt efter examen.
Hon har började dock undervisa och stå på scen redan som mycket ung. Hon har tävlat och uppträtt med flera olika dancecrews runt om i Sverige. Hon har medverkat i West Side Story på Malmö opera, Allsång på Skansen, dansat på bl a Malmö Arena, Lunds Stadsteater och Ystad teater. Hon är också medlem i Peach Collective, ett danscollective baserat i Malmö.

Emma har en brinnande passion för dansen men framförallt för att skapa dans och detta kommer du märka när du tar Emmas dansklasser. Hon älskar att blanda stilar.

-”För mig är känslan och kärleken till dansen det absolut viktigaste. På mina klasser fokuserar vi på att hitta sig själv som dansare och röra sig utifrån ens egen kropp och framför allt våga ta för sig och bara köra”

#BASE23