Malin
Emmoth

Malin är en av världens bästa dansare i stilarna House och Waacking. Hon vann Streetstar 2010 i House Dance tillsammans med Maggie Aulin och representerade Sverige i en av världens största Streetdance tävlingar Juste Debout i Paris. Hon har och tränat för och med legender och pionjärer inom både Waacking och House.

Malin har arbetat som både dansare och koreograf för ett flertal produktioner för TV, scen och reklamfilm. Hon sågs tex i Melodifestival 2010 som dansare och koreograf till Artisten Neo.
Hon är medlem i ”international house danceproject”, gruppen Phat jam Jackies samt duon The Jackies som bl.a. synts på TV4 nyhetsmorgon, Nike conventet, Göteborgs Operan och på Dansens hus i Stockholm under Urban Connection.

Malin var en av dansarna vid Cabaret Moulin Rouge i Paris 2004 och tillhör nu deras turnéensemble som rest världen över bl.a till Kina, Japan, Brasilien, Argentina och runt om i Europa. Hon har också gjort ett flertal framträdanden i Fransk, Italiensk, Latinamerikansk och Tysk TV.

Malin är utbildad vid Balettakademiens yrkesskola i Stockholm och vidareutbildad i Paris och New York och det var där hon hittade sin nisch med stilarna House och Waacking.

#BASE23