Therese Carlsson

Therese har arbetat som dansare, koreograf och danslärare sedan 1994. På scen har man bland annat kunnat se henne på Wallmans Salonger 1997, Guys And Dolls på Oscarsteatern 1998, dansmusikalen Showstoppers på Göta Lejon 2002, Klas Klättermus på Dramaten 2000, Victor/Victoria på Oscarsteatern 2003.

Sverige har inte haft många kompanier genom tiderna som jobbat med jazz och modernjazz. Therese har haft turen att vara en av dansarna i två av dem. Modern Jazz Dans Ensemble 1996-2004 på Parkteatern, Elverket, och turné samt Val Suarez danskompani, Extended Dance Theatre 2007-2008 på Scen Studio 4 på Balettakademien och Maximteatern.

Hon har också medverkat som dansare i diverse artistgalor och TV-program där hon dansat med många av Sveriges artister, Lena PH, Carola, Thomas Ledin, Lisa Nilsson, Roger Pontare m fl.

Sedan 2005 började Therese jobba mer och mer som koreograf och danslärare. Hon har koreograferat musikalen Sol Vind & Vatten, artistgalan Stjärnklart samt en mängd nummer i TV-shower och galor. Hon var Melodifestivalens huskoreograf 2006 och var ansvarig för koreografin i Lilla Melodifestivalen i fem år. Sedan 2005 är hon en av koreograferna på Wallmans Salonger i Köpenhamn.

Therese är utbildad på Balettakademiens Yrkesdansarutbildning. Hon har också varit i Los Angeles flera somrar för att vidareutvecklas och få inspiration till sin undervisning.

Hon har undervisat elever på alla nivåer, från nybörjare till professionella, och är en av Sveriges populäraste jazzlärare. Hennes dansglädje och entusiasm smittar av sig till eleverna och hon är väldigt mån om att alla elever får personlig feedback så mycket som möjligt. Hennes jazzstil bygger mycket på flöde, teknik och dynamik. Kombinationerna är oftast modern, lyrisk jazz eller show och musikal.

På BASE23 undervisar Therese de mest avancerade grupperna i jazz, SMU och Dansarlinjen samtidigt som hon jobbar administrativt med Dansarlinjen och SMU.

#BASE23