Dans för vuxna

Publicerat av: Therese Carlsson

Psst, nyhet för er som känner er för vuxna för BASE23:s breda utbud för ungdomar. Även vuxna dansdrömmar får nu plats på BASE23!

Adult Ballet måndagar kl 19.15-20.30
Adult Jazz måndagar kl 20.35-21.50
Ballet Fitness tisdagar v 38-42 + v 45-49 kl 12.15-13.00
Lunchbalett tisdagar v 38-42 + v 45-49 kl 13.15-14.00
Street för vuxna grundläggande nivå, tisdagar 15/10- 19/11 (lov vecka 44) kl 19.00-20.00

ADULT BALLET
måndagar kl 19.15-20.30 med Andrea Kramesova
Är det dags att prova något nytt eller längtar du tillbaka till din barndoms balettlektioner? Det är aldrig för sent att träna balett, ge dig själv en chans att njuta, drömma, svettas och träna! Klassisk Balett, den äldsta men alltid lika aktuella dansformen.

Andrea Kramesova är solistdansös från Tulsa Ballet USA, Deutsche Opera am Rhein, Kungliga baletten samt premiärdansös vid Czech National Ballet i Prag. Andrea är en karismatisk och konstnärlig dansös med många huvudroller i sitt CV såsom bl a Odette/Odile, Swanhilda, Giselle, Aurora m fl. Under sin långa karriär, internationellt och i Sverige har hon arbetat med många koreografer såsom Jiri Kylian, Nacho Duato, George Balanchine, Ohad Naharin, Mats Ek, Yuri Vamos för att nämna några.
Andrea har även utbildat sig till pedagog i Prag samt på DOCH i Stockholm och undervisar bl a Nationalbaletten i Prag samt Alhanko Academy of Ballet.

ADULT JAZZ
måndagar kl 20.35-21.50 med Maria Sundin
Längtar du efter att väcka dansglädjen i kroppen eller vill du bli kung och drottning på dansgolvet! Dags att styra stegen till BASE23 och unna dig kvalitativ egentid med garanterat förhöjda endorfin-nivåer!

Maria Sundin har dansat sedan hon var 4 år gammal. Från att hon var 18 år har hon jobbat som professionell dansare. Maria har även studerat i 3 år på Tallinn Universitet till koreograf och danslärare.

BALLET FITNESS
tisdagar v 38-42 + v 45-49 kl 12.15-13.00 med Katariina Laitakari Edling
Ballet Fitness stärker, tonar och tränar kroppen med balettens formspråk som bas. Katariina har med sin breda erfarenhet skapat en egen träningsform baserad på sin kunskap inom Balett, Pilates och PBT, Ballet Fitness!
Kom i form, stärk din muskulatur, svettas och ha kul på lunchen. En quick fix som ger mersmak!

LUNCHBALETT
tisdagar v 38-42 + v 45-49 kl 13.15-14.00 med Katariina Laitakari Edling
Har du inte tid med långa träningspass men längtar ändå efter baletträning dagtid? Vi erbjuder ett 45 minuter långt träningspass i balett, den bästa träningsformen för hållning, musikalitet, grace och styrka.

Katariina Laitakari Edling är solist vid Kungliga Operan och har även dansat vid Les Ballet de Monte Carlo, Finska Nationalbaletten samt Estländska Nationalbaletten.
Katariina är en fantastisk dansös med en bred erfarenhet av både den klassiska, neoklassiska och moderna repertoaren. Hon har under sin långa karriär hunnit med att dansa såväl huvudroller som solistroller i Sverige likväl som i Monte Carlo.
Katariina är numera Pilatesinstruktör, utbildad i Schweiz med diplom i Matta, Cadillac, Barrel, Magic Circle och Ball samt Reformer (Pilates Scandinavia). Hon är även utbildad i PBT, Progressing Ballet Technique.

Emma Rudja kommer från Haparanda och där startade danskarriären. Efter en period som dansare utbildade hon sig på Balettakademiens förberedande streetlinje. Sen vidare till den internationella danslinjen ”Five Styles” på Åsa Folkhögskola med fördjupning i stilarna Popping, Locking, House, Hip hop och Breaking.

#BASE23