Musikal av Fred Ebb and Bob Fosse
Musik av John Kander
Sångtexter av Fred Ebb

Baserat på en pjäs av Maurine Dallas Watkins
Bearbetning av manus David Thompson

På Maximteatern 22 & 23 april 2022

Musikalen Chicago firar 25-års jubileum i år. Den har vunnit 6 Tony Awards, en Grammy och är en av de musikaler som gått längst tid på Broadway. Nu kommer Chicago – The High School Edition till Maximteatern för två föreställningar med Stockholm Musikalartistutbildnings avgångsklass 22 & 23 april..

Musikalen utspelar sig på 20-talet i Chicago. En musikal om passion, showbusiness, girighet, lycka och hat under gangstertidens glansdagar.

Chicago är en riktig dansmusikal och denna version blir inget undantag. Med Roger Lybeck som regissör och koreograf kommer scenen fyllas med dans, sång och spännande intriger.

Vi får följa Roxie Hart, en nattklubbsdansös som drömmer om att bli en stor varitéstjärna, som hamnar i Cook Countys kvinnofängelse. När hon försöker rentvå sitt namn stöter hon på rivalen Velma Kelly som vägrar ge sig utan strid.

Regi & Koreografi Roger Lybeck
Regi-& Koreografiassistent Gustaf Mardelius
Sångansvarig Kerstin Ryhed
Kapellmästare Adam Dahlström
Svensk översättning Calle Norlén
Bearbetning av manus Hans Marklund
Ljusdesign Per Hörding
Ljuddesign Timmie Malmgren

Välkomna se kommande musikalstjärnor visa att de är fullt redo att ge sig ut på de stora scenerna. Här med tar de steget från att vara elever på Stockholm Musikalartistutbildning till att vara fullfjädrade professionella musikalartister!

Biljetter

Biljetter kan köpas via www.easytic.se eller via eleverna samt en timme före föreställning.
Ordinarie pris: 385 kr
Ungdomspris 15-25 år: 200 kr