Audition till linjerna 29/4

Publicerat av: Therese Carlsson

Audition till BASE23s linjer måndag 29/4-2024

BASE23s linjer är för dig som vill satsa på dansen. För dig som vill inspireras och utvecklas samtidigt som du kan få vänner för livet. Du tränar tillsammans med samma grupp flera gånger i veckan och du kan välja gå en linje eller kombinera flera linjer.

Vi har linjer och utbildning både för dig som satsar på dans som yrke och för dig som har dansen som hobby och vill utvecklas så mycket som just du kan.

Anmälan till audition
👉🏻 Om du tidigare har skickat in en intresseanmälan, maila base23@base23.se.
Skriv elevens för och efternamn, elevens ålder och vilken/vilka linjer eleven vill söka.
Skriv ”audition” i ämnesraden.
👉🏻 Om du INTE tidigare har skickat in en intresseanmälan, gör en intresseanmälan här:
www.base23.se/anmal-ditt-intresse/
Skriv ”Audition” + vilken/vilka linjer eleven önskar söka i rutan för övrig information.

Audition är som en helt vanlig danslektion förutom att en liten jury sitter och tittar. Vi tittar på var de sökande är i sin dansutveckling och vilken grupp som skulle passa varje sökande bäst utefter förkunskaper.


BALETTLINJEN för elever mellan 8-19 år.
På Balettlinjen vill vi ge barn och ungdomar en kvalitativ och professionell balettgrund samt fånga upp och vidareutveckla deras dansintresse och teknik. Eleverna dansar balett 2-6 gånger/vecka beroende på nivå och ålder. Merparten av våra pedagoger är professionella dansare från Kungliga Operan i Stockholm. Pedagogerna delar generöst med sig av sitt stora kunnande till sina elever. Med dansglädjen som ledstjärna hjälper de eleverna att hitta sin korrekta placering, styrka och teknik. Läs mer om Balettlinjen

MUSIKALLINJEN för elever mellan 8-18 år.
På Musikallinjen kan man välja att söka våra Intensivgrupper eller Musikalgrupper. Musikalgrupp har lite färre lektioner än intensivgrupp. Musikallinjen är för elever som tycker det är roligt med sång, dans och teater. Vi ger eleverna möjlighet att utveckla dessa ämnen tillsammans med erfarna pedagoger och artister från musikalscenen. På danslektionerna blandar vi olika stilar såsom show, rock, funk, kommersiellt, lyrisk jazzdans, stepp, street och förstås musikal. Eleverna har även sång och teater på schemat. Läs mer om Musikallinjen

STREETLINJEN för elever mellan 10- ca 20 år.
Streetlinjen är för elever som älskar streetdans och vill träna fokuserat med samma grupp flera gånger i veckan. Eleverna har 2-3 klasser/veckan beroende på ålder och nivå och får prova på många olika stilar. Streetlinjen finns i fortsättning till avancerad nivå. Vår lärarkår är enormt dedikerad och har stor erfarenhet av streetdans på och utanför scenen och unika specialkunskaper i sina ämnen. På de mer avancerade nivåerna har eleverna förutom också flera olika av Sveriges populäraste gästlärare. Läs mer om Streetlinjen.

DANSARLINJEN för elever mellan 11-ca 20 år
Dansarlinjen är ett samlingsnamn på våra linjer för elever som vill satsa på dans med jazzens alla stilar och med inslag av andra tekniker såsom modernt, hiphop och kommersiellt. Eleverna har 2-5 gånger i veckan beroende på ålder och nivå. Vi fokuserar på förståelse för danstekniken och dess verktyg i de olika ämnena och arbetar med dynamik, flöde, berättande, uttryck och musikalitet. Dansarlinjen finns för elever på fortsättningsnivå till avancerad nivå. Våra lärare har alla stor erfarenhet som professionella dansare och/eller undervisning. Läs mer om Dansarlinjen

FÖRBEREDANDE YRKESLINJEN för elever som satsar på en framtid som professionella dansare/musikalartister.
Detta är linjen för dig som vill dansa på avancerad hög nivå och vill ha extra stor utveckling. Fokus ligger på jazzen med alla dess variationer med komplement i modernt, street och kommersiella stilar. Linjen är en perfekt förberedelse inför att söka yrkesutbildningar inom dans och musikal.
På schemat har du 2 jazzklasser med fast lärare, 2 balettklasser med fast lärare, 1 modern med fast lärare, 1 block med t ex hiphop/kommersiellt/klack/repertoar m.m med gästlärare. Utöver det går lägga till fler danslektioner samt musikal med sång & drama för att specialisera dig ytterligare. Läs mer om Förberedande yrkeslinjen, som är en del av Dansarlinjen.


Här hittar du information om BASE23s hela utbud av kurser, linjer och utbildningar

#BASE23