Dansarlinjen

Dansarlinjen

Konstnärlig ledare för Dansarlinjen är Therese Carlsson

Dansarlinjen är för elever som vill satsa på dans med fokus på jazzdans. Eleverna har 2-8 obligatoriska klasser i veckan beroende på ålder och nivå. Audition till linjen görs från 10 års ålder.

Dansarlinjens lärare har alla har stor erfarenhet som professionella dansare likväl som av undervisning. Våra lärare arbetar med jazzens alla utryck, allt från show och kommersiell jazz till lyrisk och modern jazz.

Dansarlinjen lägger stor vikt vid teknikarbete i både jazz och balett. Eleverna ska få förståelse för danstekniken och dess verktyg. De kommer att arbeta med dynamik, flöde och berättande dans. Dansarlinjen är perfekt för elever som vill satsa på en karriär som dansare och planerar att söka en yrkesutbildning i dans eller musikal efter gymnasiet. Dansarlinjen steg 1 passar även elever som vill ha dans som hobby och vill gå i en grupp med motiverade och målinriktade elever.

”Jag tycker att Dansarlinjen på BASE23 ger mig en bred grund att kunna söka vidare på. Det bästa med det hela är lärarna, alla lärare inom varje stil är otroligt duktiga på sitt område. De är duktiga på att få fram kämparglöden inom en.”Albin Lindén


BESKRIVNING

Dansarlinjen, 9-12 år

2  klasser/vecka, jazzklass & balettklass.
Här går elever som har dansat tidigare. Eleverna ska ha grundkunskaper 
i jazz eller showjazz.
Nivå: fortsättning

DANSARLINJEN, steg 1 från 13 ÅR

3 klasser/vecka, 2 jazzklasser & 1 balettklass.
Här går elever som har dansat jazz under några år.
Nivå: fortsättning

Dansarlinjen STEG 2

4 klasser/vecka, 2 jazzklasser & 2 balettklasser.
Här går elever som har dansat flera gånger i veckan under flera år.
Nivå: fortsättning/mellan

Dansarlinjen STEG 3,

5-6 klasser/vecka, 2 jazzklasser, 2 balettklasser + minst 1 extra ämne ex. street, modernt, stepp.
Här går elever som verkligen satsar och drömmer om en möjlighet att arbeta med dans i framtiden.
Nivå: mellan

Dansarlinjen STEG 4

5-6 klasser/vecka, 2 jazzklasser, 2 balettklasser + minst 1 extra ämne ex. street, modernt, stepp.
Här går elever som verkligen satsar och drömmer om en möjlighet att arbeta med dans i framtiden och som har avancerat längre i sin dansteknik.
Nivå: mellan/avancerad

Dansarlinjen STEG 5

Minst 6 st klasser/vecka, 3 jazzklasser, 2 balettklasser + minst 1 extra ämne ex. street, modernt eller stepp. Här går elever som dansat i många år, flera gånger i veckan. De allra flesta satsar på en framtid som professionella dansare/musikalartister. Elevernas nästa steg är att söka en yrkesutbildning såsom Stockholm Musikalartist Utbildning på BASE23, Balettakademiens Dansarutbildning eller Danshögskolan.
Nivå: avancerad

Audition
Audition till Dansarlinjen görs på våren. 2018 är audition den 22 maj.  Skicka in en intresseanmälan för att bli kallad till audition. Om du missar audition så skicka ändå in en intresseanmälan. Vi kontaktar dig för en eventuell restaudition eller provlektion om det finns någon plats kvar.