Dansarlinjen

Dansarlinjen

Konstnärlig ledare för Dansarlinjen är Therese Carlsson

Dansarlinjen är ett samlingsnamn på våra linjer för elever som vill satsa på dans med jazzens alla stilar och med inslag av andra tekniker såsom modernt, hiphop och kommersiellt. Vi fokuserar på förståelse för danstekniken och dess verktyg i de olika ämnena och arbetar med dynamik, flöde, berättande, uttryck och musikalitet. Dansarlinjen finns för elever på fortsättningsnivå till avancerad nivå. Våra lärare har alla stor erfarenhet som professionella dansare och/eller undervisning.

Dansarlinjen är uppdelad i ”Dansarlinjen år 1-3″, Dansarlinjen Avancerad år 1-3”, ”Dansarlinjen Förberedande Yrkeslinjen”. Eleverna har 2-6 obligatoriska klasser i veckan beroende på ålder och nivå. Utöver de ordinarie lektionerna kan du välja till ytterligare lektioner.

För att gå Dansarlinjen behöver du göra en audition. Ordinarie audition är på våren. Extra auditions görs i mån av plats oftast i augusti och december.


DANSARLINJEN YNGRE – elever 12-14 år:
2  jazzklasser, 1 Balett /vecka. Nivå: fortsättning

DANSARLINJEN ÄLDRE, elever 15- ca 18 år:
2 jazzklasser, 1 balettklass, 1 Eget Val ex modernt, modernjazz, jazzfunk, street. Nivå: Fortsättning/mellan

ANMÄLAN
Skicka in en intresseanmälan
Om du redan är elev på BASE23 så maila din anmälan till audition till base23@base23.se


DANSARLINJEN AVANCERAD

Dansarlinjen Avancerad är för dig som satsar på dansen mer än bara som hobby eller dig som vill ta din hobby till en extra nivå. Du kanske drömmer om att kunna ha dans som yrke eller att vilja göra showjobb och uppträda med dansen. Målet är en bred dansutbildning med utmanande, inspirerande träning inom många stilar och genrer samt en stark dansteknik i jazz och balett. Åldern på linjen kan vara väldigt varierad, oftast runt 15-20 år. Här spelar inte ålder någon roll, här är det dansnivån som är avgörande.
Linjen är 3-4 år beroende på hur du utvecklats, du går vidare till nästa år utan audition. Efter 3 år kan du göra audition till Förberedande Yrkeslinjen.

Det går lägga till ytterligare danslektioner samt musikal med sång & drama.

DANSARLINJEN AVANCERAD år 1 & år 2:
2 jazzklasser med fast lärare, 1 balettklasser med fast lärare + 1 block-klass hiphop/ kommersiellt/ modernt/ repertoar med gästlärare. Nivå: mellan

DANSARLINJEN AVANCERAD år 3-4 år:
2 jazzklasser med fast lärare, 2 balettklasser med fast lärare + 1 block-klass hiphop/ kommersiellt/ modernt/ repertoar med gästlärare. Nivå: mellan/avancerad

ANMÄLAN
Skicka in en intresseanmälan
Om du redan är elev på BASE23 så maila din anmälan till audition till base23@base23.se


FÖRBEREDANDE YRKESLINJEN

Detta är linjen för dig som vill dansa på avancerad hög nivå och vill ha extra stor utveckling. Fokus ligger på jazzen med alla dess variationer med komplement i modernt, street och kommersiella stilar. Linjen är en perfekt förberedelse inför att söka yrkesutbildningar inom dans och musikal. Efter du gått Förberedande Yrkeslinjen i två år får du diplom på avslutad utbildning.

6 klasser/vecka:
2 jazzklasser med fast lärare, 2 balettklasser med fast lärare, 1 modern med fast lärare, 1 block med t ex hiphop/kommersiellt/klack/repertoar m.m med gästlärare.
Det går lägga till ytterligare danslektioner samt musikal med sång & drama.
Här går elever som dansat i många år, flera gånger i veckan som satsar på en framtid som professionella dansare/musikalartister.
Nivå: avancerad

ANMÄLAN
Skicka in en intresseanmälan och skriv ”Audition Yrkesförberedande linjen” i ÖVRIGT.
Om du redan är elev på BASE23 så maila din anmälan till audition till base23@base23.se


AUDITION 29/4-2024

Ordinarie audition till Dansarlinjerna görs på våren. Vi har även en audition till restplatser i augusti och december eller januari.

Om du inte tidigare är elev på BASE23 så skicka in en intresseanmälan så blir du kallad till audition.

Om du redan är elev på BASE23 så maila din anmälan istället till base23@base23.se

Om du inte har/haft möjlighet att komma på någon av våra auditions så maila base23@base23.se för eventuell möjlighet till  provlektion om det finns någon plats kvar.

 

BRA ATT VETA OM DANSARLINJERNA:

Eleverna går automatiskt vidare till nästa år efter år 1 och år 2. År 3 kan man gå i flera år beroende på ålder.

Vill du dansa fler lektioner i veckan finns det möjlighet att kombinera med andra linjer t ex Balettlinjen eller Streetlinjen samt ta extra lektioner i olika ämnen för reducerat pris.

Om du inte har möjlighet att gå hela linjen så kan det finnas möjlighet för reducerat schema i mån av plats och om du har rätt nivå, men du är då inte garanterad att automatiskt flytta till nästa ”år” eftersom din utveckling kanske inte följer övriga gruppens.

BESKRIVNING AV ÄMNEN & TERMER

– Balett
För tekniken, kroppskontrollen & disciplinens skull.
– Jazz
Tekniskjazz, lyriskjazz, modernjazz, kommersiell jazz, musikaljazz etc. Våra lärare har bredkunskap av olika stilar men också sina tydliga specialiteter.
– Hiphop
Vi jobbar mest kommersiell hiphop men även inslag av foundations – groves & grunder.
– Modernt
Kallas också ”nutida dans”. Här jobbar vi med modern dansteknik, koreografi, golvarbete och improvisation.
– Kommersiellt
Med ”Kommersiellt” menar vi olika dansstilar du t ex ser i musikvideos, artistgalor, reklam etc. Ofta en blandning av jazz och street. ”Jazzfunk”, ”Streetjazz” & ”Feminine Vibe” är exempel.
– Block
”Block” betyder att terminen delas på 4-7 lektioner per block med samma ämne.
Gästlärare
Det är inte samma lärare hela terminen. Du får prova på olika lärare och stilar inom ämnet.
– Fast lärare
Här har du samma lärare hela terminen för tydlig kontinuitet och uppföljning av din utveckling i ämnet.