Dansarlinjen

Dansarlinjen jazz/contemporary
Dansarlinjen Kommersiell (ny vt20)

Konstnärlig ledare för Dansarlinjen är Therese Carlsson
Samordnare för Dansarlinjen Kommersiell  Lovisa Bengtsson

Från och med vårterminen 2020 kommer det finnas två inriktningar på Dansarlinjen. Dansarlinjen jazz/Contemporary har fokus på jazzteknik med olika stilar samt inslag av modernt. Dansarlinjen kommersiell har fokus på att anamma de kommersiella dansstilarna inom olika tekniker.


Dansarlinjen jazz/contemporary

Denna inriktning är för elever som vill satsa på dans med fokus på jazzdans med stark teknik. Eleverna har 2-8 obligatoriska klasser i veckan beroende på ålder och nivå. Audition till linjen görs från 10 års ålder.

Dansarlinjens lärare har alla har stor erfarenhet som professionella dansare likväl som av undervisning. Våra lärare arbetar med jazzens alla utryck, allt från show och kommersiell jazz till lyrisk och modern jazz.

Dansarlinjen lägger stor vikt vid teknikarbete i både jazz och balett. Eleverna ska få förståelse för danstekniken och dess verktyg. De kommer att arbeta med dynamik, flöde och berättande dans. Dansarlinjen är perfekt för elever som vill satsa på en karriär som dansare och planerar att söka en yrkesutbildning i dans eller musikal efter gymnasiet. Dansarlinjen steg 1 passar även elever som vill ha dans som hobby och vill gå i en grupp med motiverade och målinriktade elever.

”Jag tycker att Dansarlinjen på BASE23 ger mig en bred grund att kunna söka vidare på. Det bästa med det hela är lärarna, alla lärare inom varje stil är otroligt duktiga på sitt område. De är duktiga på att få fram kämparglöden inom en.”Albin Lindén

BESKRIVNING

Dansarlinjen, 9-12 år

2  klasser/vecka, jazzklass & balettklass.
Här går elever som har dansat tidigare. Eleverna ska ha grundkunskaper i jazz eller showjazz.
Nivå: fortsättning

DANSARLINJEN, steg 1 från 13 ÅR

3 klasser/vecka, 2 jazzklasser & 1 balettklass.
Här går elever som har dansat jazz under några år.
Nivå: fortsättning

Dansarlinjen STEG 2

4 klasser/vecka, 2 jazzklasser & 2 balettklasser.
Här går elever som har dansat flera gånger i veckan under flera år.
Nivå: fortsättning/mellan

Dansarlinjen STEG 3,

5-6 klasser/vecka, 2 jazzklasser, 2 balettklasser + minst 1 extra ämne ex. street, modernt, stepp.
Här går elever som verkligen satsar och drömmer om en möjlighet att arbeta med dans i framtiden.
Nivå: mellan

Dansarlinjen STEG 4

5-6 klasser/vecka, 3 jazzklasser, 2 balettklasser + möjlighet att lägga till extra ämnen t ex. street, modernt, stepp. (Gäster kan också förekomma på ”jazzklasserna” i olika ämnen såsom jazz/modernt/komersiellt/hiphop)
Här går elever som verkligen satsar och drömmer om en möjlighet att arbeta med dans i framtiden och som har avancerat längre i sin dansteknik.
Nivå: mellan/avancerad

Dansarlinjen STEG 5

5-6 klasser/vecka, 3 jazzklasser, 2 balettklasser + möjlighet att lägga till extra ämnen t ex. street, modernt, stepp. (Gäster kan också förekomma på ”jazzklasserna” i olika ämnen såsom jazz/modernt/komersiellt/hiphop)
Här går elever som dansat i många år, flera gånger i veckan. De allra flesta satsar på en framtid som professionella dansare/musikalartister.
Nivå: avancerad


Dansarlinjen Kommersiell

Dansarlinjen Kommersiell är en ny inriktning på Dansarlinjen som BASE23 startar upp vårterminen 2020.

AUDITION 17/12 – 2019

På Dansarlinjen kommersiell ligger fokus till stor del på att anamma de kommersiella dansstilarna inom olika tekniker. Linjen innehåller 4 klasser i veckan á 2 dagar i veckan (dubbellektioner). Klasserna som ingår i linjen är 1 balett, 1 jazz, 1 hiphop samt en block/gästlärare klass där det bjuds på varierande dansstilar. Linjen riktar sig till elever födda 2006 och äldre.

BASE23 har bollat idéer om linjens upplägg tillsammans med Lovisa Bengtsson. Lovisa har varit en del av BASE23 sedan starten. Först gick hon musikallinjen, sedan dansarlinjen och nu jobbar hon som frilansande dansare, just nu med Danny Saucedo på Gothia Towers – The Theatre i Göteborg. Vi är otroligt glada över att Lovisa vill vara med oss i uppbyggnaden av den nya linjen.

BESKRIVNING

Klasser som ingår:
(Med stort fokus på en “kommersiell touch” när det kommer till jazz & hiphop)
– Balett
Vanlig hederlig balett för tekniken, kroppskontrollen & disciplinens skull.
– Jazz
Mest kommersiell jazz men även till viss del teknisk jazz och inslag av alla olika stilar av jazz.
– Hiphop
Mest kommersiell hiphop men även foundations – groves & grunder.
– Block/Gästlärare
Gästlärare som kan vara i olika stilar och tekniker så som Jazz, Hiphop, Vouging, Wacking, House, “Urban-fusion”, olika foundations, Klack, Modernt, Contemporary, Disco, Musikal, Experimentellt, Improvisation, öva på scennärvaro och uttryck, etc.

ANMÄLAN
Skicka in en intresseraanmälan och skriv ”Audition Dansarlinjen Kommersiell” i ÖVRIGT.

Audition

Audition till Dansarlinjerna görs på våren och oftast även en restaudition i augusti. Om du missat audition så skicka in en intresseanmälan. Vi kontaktar dig för en eventuell restaudition eller provlektion.