Balettlinjen

Balettlinjen

Samordnare för Balettlinjen är Magdalena Irigoyen

Balettlinjen är för elever mellan 8-19 år som vill satsa på Klassisk balett.

På Balettlinjen vill vi ge barn och ungdomar en kvalitativ och professionell balettgrund samt fånga upp och vidareutveckla deras dansintresse och teknik. Eleverna dansar balett 2-6 gånger/vecka beroende på nivå och ålder. Merparten av våra pedagoger är professionella dansare från Kungliga Operan i Stockholm. Pedagogerna delar generöst med sig av sitt stora kunnande till sina elever. Med dansglädjen som ledstjärna hjälper de eleverna att hitta sin korrekta placering, styrka och teknik. För att få plats på Balettlinjen krävs det en audition.

”Många drömmar har gått i uppfyllelse tack vare BASE23. Balettlinjen har gett mig mer än vad jag trodde var möjligt. Det är lärarnas inspiration, support och engagemang tillsammans med min egen drivkraft som gör att jag fortsätter dansa. Jag har upplevt många varierande stilar inom baletten som jag inte trodde fanns. Det känns verkligen som om jag har fått den bästa grunden för att utveckla min dans och baletten har öppnat många dörrar för mig. Det bästa är att jag alltid känner mig välkommen av mina lärare och kompisar och jag längtar alltid till mina lektioner.”
/Louise Wallentin

AUDITION 29/4-2024

Ordinarie audition till Balettlinjen görs på våren. En restaudition görs oftast även i augusti och december eller januari.

Audition är som en helt vanlig dansklass. Du behöver inte förbereda någonting.

Om du inte tidigare är elev på BASE23 så skicka in en intresseanmälan HÄR så blir du kallad till audition.

Om du redan är elev på BASE23 så maila din anmälan istället till base23@base23.se

Om du inte har/haft möjlighet att komma på någon av våra auditions så maila base23@base23.se för eventuell möjlighet till  provlektion om det finns någon plats kvar.